
فارکس بهتر است با بازار سهام
- 24 اردیبهشت 1402
- نویسنده : کارشناس دنیای ترید
امروزه و در هزاره سوم میلادی سرمایه گذاران و تریدرهای فعال به هزاران دارایی متنوع از سهام کمپانی های غول پیکر تا انواع جفت ارزها، طلا، نفت و غیره دسترسی دارند.
تصمیم گیری درباره اینکه کدام یک از این دارایی های مالی برای ترید کردن مناسب است کاری بس دشوار است و نیازمند فاکتورهای مختلف روانشناسی درباره خود شخص، مارکت مربوطه و صدها فاکتور دیگر است.
بسیاری از نوآموزان و حتی تریدرهایی که چند سالی است در حال معامله کردن در بازارهای مالی هستند تمایل دارند بدانند کدام مارکت سود بیشتری می دهد و مناسب آنها است.
یکبار دیگر کارشناسان وبسایت دنیای ترید؛ مرجع تخصصی بازار فارکس و ارزهای دیجیتال، قصد دارند تا مقایسه ساده ای بین دو مارکت فارکس و بازار سهام انجام دهند.
بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس که مخفف دو کلمه Foreign Exchange می باشد بزرگترین مارکت جهانی مالی برای مبادلات ارزهای بین المللی است. نقدینگی بالای این بازار باعث شده تا معامله گران از سرتاسر جهان مشغول ترید کردن در این مارکت شوند.
برای آگاهی از مقدار پولی که در این بازار جابجا می شود کافی است بدانید که بر اساس آمار بانک جهانی در آوریل 2022 روزانه چیزی نزدیک به 7.5 تریلیون دلار (تریلیون برابر است با عدد 1 به علاوه 12 تا صفر یا به عبارتی دیگر یک تریلیون برابر است با هزار میلیارد دلار) پول در این مارکت جابجا می شود.
در حقیقت بازار فارکس بزرگترین بازار مالی حال حاضر در جهان است.
فارکس یک بازار دو طرفه و 24 ساعته است که از دوشنبه تا جمعه به طور کامل باز می باشد. در واقع بازار فارکس نیمه های دوشنبه صبح به وقت ایران از شرق آسیا کار خود را آغاز می کند و تا پایان ساعت کاری در نیویورک ادامه پیدا می کند.
بد نیست بدانید فارکس یک بازار غیر متمرکز و غیر فیزیکی است و از طریق شبکه های الکترونیکی و اینترنت انجام می شود. این مساله بدین معنی است که تریدرها برای معامله کردن در این بازار نیازی ندارند به طور فیزیکی و سنتی سراغ صرافی ها بروند.
بازیگران بزرگ و اصلی این مارکت موسسات مالی بزرگ، بانک های مرکزی، صندوق های سرمایه گذاری، تریدرهای خرده پا و غیره هستند.
معاملات در بازار فارکس به چند صورت نقدی یا همان Spot و آتی یا فیوچرز و Forward صورت می گیرد. هر تریدری بسته به نوع شخصیت معامله گری و سرمایه ای که دارد یکی از این مارکت ها را انتخاب می کند.
در واقع معامله گران در بازار فارکس از اختلاف بین نرخ خرید و فروش دارایی ها کسب سود می کنند.
بازار سهام چیست؟
بازار سهام اشاره به مارکتی عمومی دارد که در آن امکان خرید و فروش و ترید سهام شرکت های خارجی هم به صورت فرابورس و هم فیزیکی وجود دارد. در فرهنگ غرب به خصوص ایالات متحده امریکا به بازار سهام یا استاک مارکت Equity مارکت هم گفته می شود.
معامله گران استاک مارکت در حقیقت به دو صورت می توانند سهام کمپانی ها و شاخص های بزرگ را ترید کنند: نوع اول خرید و فروش از نوع CFD است و نوع دوم خرید مالکیت کمپانی ها است.
بازار سهام نقش بسیار مهم و حیاتی در چرخه اقتصاد کشورهای آگاه و مترقی دارد. دلیل این مسئله هم این است که با خرید سهام سرمایه بسیار خوبی وارد شرکت ها می شود و به آنها امکان بزرگتر شدن در چرخه رقابتی دنیای امروز را می دهد.
بر خلاف فارکس که یک بازار 24 ساعته است استاک مارکت ساعت خاصی برای ترید کردن باز می باشد. به عنوان مثال بازار سهام نیویورک از ساعت 9:30 تا 4 فعالیت می کند.
تفاوت بین بازار فارکس و استاک مارکت
مثل هر مارکت دیگری یک سری تفاوت بین این دو بازار وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها می پردازیم.
در حقیقت بزرگترین تفاوت بین بازار سهام و بازار فارکس در نوع دارایی است که شما ترید می کنید. در بازار فارکس شما ارزهای کشورهای با اقتصاد قوی را ترید می کنید در حالی که در استاک مارکت شما سهام کمپانی ها را ترید می کنید.
در واقع اینکه شما بخواهید بین این دو مارکت یکی را انتخاب کنید بستگی به یک سری فاکتور مهم دارد که چه نوع دارایی را بخواهید معامله کنید. در ادامه برخی از مهمترین فاکتورها را با هم بررسی می کنیم.
ساعت کاری مارکت
ساعات باز بودن و کاری مارکت تاثیر مهمی در انتخاب بازار فارکس و سهام ها دارد.
به عنوان مثال از آنجا که فارکس یک بازار جهانی 24 ساعته است که 5 روز هفته باز می باشد فرصت های فراوانی در آن یافت می شود.
ولی همانطور که پیشتر اشاره کردیم ساعت کاری بازار سهام محدودتر است و تریدرها مانند فارکس نمی توانند هر ساعتی که اراده کنند دست به معامله بزنند.
عوامل تاثیرگذار روی مارکت
فاکتور مهم بعدی که باید به آن دقت کنید محرک های این دو بازار است.
درست است که به طور پایه ای هر دو این بازارها تحت تاثیر عرضه و تقاضا هستند ولی در واقع محرک های اصلی این دو بازار با هم تفاوت دارند.
به عنوان مثال زمانی که قصد خرید سهام یک شرکت را دارید باید به فاکتورهایی مانند: میزان بدهی های کمپانی، سرمایه آن شرکت، درآمدهای آن، داده های اقتصادی و غیره توجه کنید.
ولی به عنوان یک تریدر فارکس شما با فاکتورهای پیچیده تری مانند: نرخ های بهره، تولید ناخالص داخلی، تورم، نرخ بیکاری، عوامل بیرونی مثل جنگ و ناآرامی ها و غیره سرو کار دارید.
نقدینگی
فاکتور مهم بعدی که باعث می شود بسیاری از تریدرها یک نوع بازار خاص را انتخاب کنند میزان نقدینگی درون آن مارکت است.
منظور از نقدینگی این است که هر زمان شما تصمیم به خرید یا فروش یک دارایی خاص بگیرید بتوانید بدون کوچکترین دردسری این کار را بکنید.
به عنوان مثال از آنجا که بازار فارکس بزرگترین بازار مالی حال حاضر در جهان است میزان نقدینگی در آن بسیار بالا است. همین فاکتور مهم باعث می شود تعداد زیادی از تریدرها بازار فارکس را به بازار سهام ترجیح دهند.
ولی در نظر داشته باشید که در بازار فارکس هم باید بدانید سراغ چه جفت ارزهایی بروید تا دارای نقدینگی بالایی باشند.
نوسان
فاکتور مهم بعدی در انتخاب بین این دو مارکت میزان نوسانات درون آن بازار است.
منظور از میزان نوسان مقدار حرکتی است که دارایی مورد نظر شما به طور روزانه تجربه می کند.
به عنوان مثال مارکتی مانند فارکس دارای تغییرات سریع قیمتی بیشتری نسبت به بازار سهام است که تمایل آن بیشتر به حرکات کند و لاک پشتی است.
ریسک
فاکتور مهم بعدی که باعث می شود تعدادی بازار سهام و تعداد دیگری مارکت فارکس را انتخاب کنند میزان ریسکی است که این دو مارکت دارد.
به عنوان مثال از آنجا که بازار فارکس دارای نوسانات بالاتری نسبت به استاک مارکت است در نتیجه شما در معرض ریسک بیشتری قرار می گیرید.
ریسک در این مقوله مانند یک شمشیر دو لبه عمل می کند؛ یعنی همانطور که می تواند به شما سودهای فراوانی بدهد به همان شکل نیز می تواند باعث ضرر رساندن به شما شود.
اگر شما شناخت خوبی از شخصیت تان داشته باشید می توانید بین انتخاب یک بازار ریسکی با یک مارکت کم ریسک یکی را انتخاب کنید.
به عنوان مثال عده ای از افراد شخصیت ریسک پذیری دارند در نتیجه می توانند بازار فارکس را انتخاب کنند. در صورتی که تعداد دیگری از افراد که ریسک گریز هستند می توانند با خیال راحت تری استاک مارکت را انتخاب کنند.
لورج
فاکتور مهم بعدی که باعث انتخاب بین یکی از این دو بازار می شود لورج است.
لورج به زبان ساده یعنی اهرم و بدین معنی است که شما می توانید با میزان بسیار کمی سرمایه وارد معاملات بزرگ شوید.
بازار فارکس به تریدرها لورج بیشتری می دهد در نتیجه یکی از فاکتورهایی که معامله گران را به سمت بازار فارکس سوق می دهد همین لورج است.
خرید و فروش
آخرین فاکتوری که قصد داریم در این قسمت به آن اشاره کنیم فرصت خرید و فروش است.
به عنوان تریدری که مارکت فارکس را انتخاب می کند شما این فرصت را دارید که هم از فرصت های خرید و هم فرصت های فروش کسب سود کنید.
فارکس یک بازار دوطرفه است؛ این جمله دقیقا بدین معنی است که شما با ارزیابی فرصت های معاملاتی هم می توانید دارایی مورد نظرتان را بخرید و هم آن را بفروشید.
ولی به عنوان کسی که فقط در بازار سهام معامله می کند شما فقط می توانید با بالا رفتن قیمت سود کند (در جریان باشید که منظور ما ترید سهام از نوع CFD نیست و منظور خرید بخشی از سهام کمپانی و مالک همان قسمت شدن است).
نتیجه گیری
حال که به پایان این مقاله ارزشمند رسیدیم شاید این سوال به ذهنتان رسیده باشد که بالاخره فارکس یا بازار سهام، کدام یک بهتر است؟
همینطور که در این مقاله متوجه شدید هدف ما بیان تفاوت های دو بازار سهام و فارکس بود. در نتیجه تصمیم نهایی به عهده شما است که کدام مارکت را با توجه به تیپ شخصیتی، میزان سرمایه، میزان ریسک پذیری و غیره انتخاب کنید.
ارسال دیدگاه
0 دیدگاه