دلار امریکا کماکان به خاطر کاهش خرید اوراق، در صدر می باشد
- 31 مرداد 1400
- نویسنده : کارشناس دنیای ترید
شاخص دلار امریکا که معیاری است برای اندازه گیری قدرت دلار در مقابل سبد وسیعی از ارزهای بزرگ بین المللی، در اوایل این ماه قبل از اینکه 0.1% کمتر یعنی در قیمت 93.491 واحد از شاخص معامله شود، به بالاترین اندازه خودش از ماه نوامبر رسیده است. دلار در هفته گذشته 1% افزایش داشته که نسبت به دو ماه گذشته، بالاترین اندازه بوده است.
با افزایش اشتیاق ریسک و افزایش ارزش سهام ها در روز جمعه، دلار آمریکا از بالاترین سطح 9 ماه و نیم گذشته سقوط کرد، اما چشم اندازهای کوتاه مدت نسبتاً مثبت باقی مانده اند.
همچنان که بانکهای مرکزی جهان قصد کم کردن کمک های مربوط به کووید – 19 شان را دارند، به عبارتی دیگر قصد کاهش برنامه های محرک اقتصادی و خرید اوراق قرضه را دارند، دلار امریکا به خاطر نگرانی ها از شیوع مجدد نوع دلتا کووید و این موضوع که تا حاصل شدن بهبود جهانی اقتصاد، ممکن است راه درازی مانده باشد، در حال حمایت و قوی تر شدن می باشد.
دلار امریکا که مقیاس اندازه گیری ضعف یا قدرت دلار در مقابل سبد وسیعی از ارزهای رقبای بین المللی اش می باشد، در اوایل این ماه قبل از اینکه 0.1% کمتر یعنی در قیمت 93.491 واحد از شاخص معامله شود، به بالاترین اندازه خودش از ماه نوامبر رسیده است.
مطالعه این مقاله پیشنهاد میشود: تفسیر تقویم اقتصادی فارکس
شاخص دلار امریکا روز جمعه و در آخرین روز بازار، به بالای قله یک سقف دوقلوی خودش در نمودار ماهانه رسید اما به معامله گران سیگنال تاییدی روزانه ای، ارائه نکرد.
در واقع یک نفوذ یا شکست قیمتی در قیمت کلیدی و مهم 93.20 که الان همین قیمت تبدیل به حمایت شده، برای شاخص دلار امریکا رقم خورد.
این بدان معناست که قیمت به احتمال زیاد سودهای اخیر خود را تا بالاترین سطح سالانه خود در حدود قیمت 93.45 خواهد رساند اما، هرگونه افزایش بیشتر با شاخص قدرت نسبی خرید (RSI) درون منطقه اشباع خرید، مواجه شده و به چالش کشیده خواهد شد.
اگر گاوهای دلار (خریداران صعودی) سیگنالهای RSI را نادیده بگیرند و از محدوده قیمت 93.50 عبور کنند، احتمال دیدن قیمت 94 برای شاخص دلار امریکا، دور از تصور نیست.
جلسه اخیر کمیته بازار آزاد فدرال رزرو که صحبت از کاهش تدریجی خرید اوراق قرضه دولتی تا پایان سال 2021 را ارائه کردند نیز، توانست از دلار امریکا حمایت کرده و به آن قدرت ببخشد.
معامله گران بازارهای فارکس در حال حاضر مشتاقانه منتظر سرنخ های بیشتری در مورد این برنامه کاهش خرید دارایی های دولتی هستند که انتظار می رود در نشست هم اندیشی جکسون هول در روزهای آینده مورد بحث قرار گیرد.
تعداد مرگ و میرهای ناشی از ویروس دلتا کووید – 19 همچنان بی وقفه در حال افزایش است و بزرگترین اقتصاد جهان، در حال حاضر بیشترین تلفات را نسبت به سه ماهه اول امسال خود، ثبت کرده است.
بازارهای ارز نیز تحت تاثیر از دست دادن ارزهای پرریسک تر قرار گرفته اند. دلارهای استرالیا و نیوزلند هم به پایین ترین سطح در 9 ماه گذشته خود رسیده اند ( دارایی خطرناک یا پرریسک، به هر دارایی است که دارای درجه ای از خطر باشد، گفته می شود. دارایی ریسکی به طور کلی به دارایی هایی گفته می شود که دارای درجه قابل توجهی از نوسانات قیمت هستند، مانند سهام، کالاها، اوراق قرضه با بازده بالا، املاک و مستغلات و ارزها).
علیرغم محدودیت ها برای مهار شیوع آخرین نوع کووید 19، دلار استرالیا تا این هفته 3 درصد از بهترین عملکرد خود نسبت به ماه سپتامبر 2020 را، از دست داده است.
همان طور که بانک رزرو نیوزیلند اوایل هفته گذشته هم اعلام کرد، تصمیم افزایش نرخ بهره خود را فعلا به تعویق انداخته است.
علاوه بر اینها، دلار نیوزیلند هفته گذشته 2.9% کاهش داشت که این ریزش از سپتامبر 2020 تا الان بی سابقه بوده است و کووید 19 هم در کشور مجددا شیوع پیدا کرده که همین موضوع باعث افزایش قرنطینه های بیشتری در نیوزیلند شده است.
مطالعه این بخش پیشنهاد میشود: اخبار اقتصادی مهم فارکس