امروز نشست مهم بانک مرکزی اروپا؛ شاهینی یا کبوتری؟
اخبار فارکس

امروز نشست مهم بانک مرکزی اروپا؛ شاهینی یا کبوتری؟

امروز پنجشنبه 14 آوریل 2022 است و قرار است راس ساعت 16:15 به وقت ایران، مقامات بانک مرکزی اروپا ECB اظهارنظرهای خود را درباره نرخ بهره بانکی بیان کنند.

جفت ارز یورو به دلار تا همین الان هم در ماه آوریل چیزی در حدود 2% نسبت به دلار امریکا کاهش یافته است. فاکتور اصلی این ریزش، سیاستهای بانکی متضاد بین فدرال رزرو امریکا و بانک مرکزی اروپا است.

به خاطر جنگ بین روسیه و اوکراین که در شرق اروپا در حال اتفاق افتادن است، انتظار می رود یورو و نه دلار و اقتصاد ایالات متحده امریکا به طرز بسیار وسیعی بازنده این جنگ باشد.

اگر قرار باشد یورو بخواهد در مقابل دلار امریکا مقاوم بماند، مقامات ECB باید لحن شاهینی داشته باشند و تمایل به اعمال سیاستهای انقباضی بیشتری داشته باشند.

در ماه مارس، بانک مرکزی اروپا نرخ بهره تسهیلات وام نهایی و تسهیلات سپرده را بدون تغییر به ترتیب در 0.00، 0.25% و 0.50- نگه داشت.

این بانک همچنین اعلام کرد که خالص خریدهای ماهانه تحت برنامه کمکی خرید دارایی (APP) که در ابتدا قرار بود در سه ماهه چهارم امسال تمام شود، در آوریل به 40 میلیارد یورو، در ماه مه 30 میلیارد یورو و در ماه ژوئن قبل از پایان سه ماهه سوم، به 20 میلیارد یورو خواهد رسید.

گزارش‌های نشست ماه مارس بانک مرکزی اروپا نشان داد که تعداد زیادی از اعضای شورای حاکم در ECB بر این عقیده بودند که سطح بالای تورم فعلی و تداوم آن نیاز به گام‌های بیشتر فوری برای عادی‌سازی سیاست پولی دارد.

مطالعه مقاله فارکس فکتوری پیشنهاد می‌شود.

سناریوی شاهینی

بانک مرکزی اروپا می‌تواند تصمیم بگیرد که خریدهای ماهانه اوراق قرضه را برای باز کردن درها درباره افزایش نرخ بهره در نیمه دوم سال در صورت نیاز تنظیم کند.

این بانک ممکن است خریدهای اوراق تحت برنامه APP را بدون تغییر در 40 میلیارد یورو در آوریل نگه دارد، اما آنها را در ماه می به 20 میلیارد یورو کاهش دهد تا برنامه را در ماه ژوئن به پایان برساند.

حتی اگر بیانیه شورای سیاستگذاری امروز از ارائه سیگنالهایی در مورد زمان افزایش نرخ بهره اول خودداری کند، چنین اقدامی می تواند نشانه ای از افزایش در ماه ژوئن تلقی شود.

در یک سناریوی کمتر شاهینی، بانک مرکزی اروپا ممکن است تصمیم بگیرد که APP را همانطور که هست ترک کند، اما عبارت QE را تغییر دهد و بگوید که در ژوئن تکمیل خواهد شد نه در سه ماهه سوم.

در کل اگر ECB تصمیم بگیرد که دست به برنامه کمکی APP نزند، باز هم زبان و لحن کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا در مورد زمان افزایش نرخهای بهره، موضوع کلیدی این نشست خواهد بود.

در جریان کنفرانس مطبوعاتی در ماه مارس، لاگارد خاطرنشان کرد که افزایش نرخ بهره "مدتی" پس از پایان QE خواهد بود.

حتی اگر لاگارد تأیید کند که آنها نرخهای بهره را بلافاصله پس از پایان برنامه APP افزایش خواهند داد، این نیز می تواند به عنوان یک تغییر شاهینی برای یک حرکت رو به جلو تلقی شود.

سناریوی کبوتری

بانک مرکزی اروپا ممکن است نگرانی‌های مربوط به تورم را کم‌اهمیت جلوه دهد و در مواجهه با افزایش ناآرامی ها، تمرکز خود را به حمایت از اقتصاد معطوف کند و مسائل مربوط به سیاستگذاری های بانک مرکزی و چشم‌انداز اقتصادی را بدون تغییر رها کند.

فراموش نکنید اگر بانک مرکزی اروپا تکرار کند که APP طبق برنامه در سه ماهه سوم به پایان می رسد، احتمالاً یورو تحت فشار شدید فروش از سمت خرس های مارکت، قرار خواهد گرفت.

این امر، زمان اولین افزایش نرخ بهره را به سمت سپتامبر سوق می دهد و بانک مرکزی اروپا را در مقایسه با سایر بانک های مرکزی بزرگ، عقب تر می گذارد.

بر اساس ابزار گروه CME که یک ابزار پیش بینی کننده درباره نرخهای بهره بانکی در امریکا است، مارکت خودش را تا الان برای چیزی در حدود 60% افزایش دو نرخ بهره پشت به پشت در ماه های مه و ژوئن، آماده کرده است. (منظور برای فدرال رزرو امریکا است)

نتیجه گیری نهایی

بانک مرکزی اروپا به احتمال زیاد نسبت به ضعف یورو و تورم بسیار بالا، یک واکنش تهاجمی و شاهینی تری نشان خواهد داد.

با این حال، برای اینکه روند جفت ارز یورو به دلار آمریکا بتواند یک بازگشت ثابت داشته باشد، بانک مرکزی اروپا ممکن است مجبور باشد بازارها را متقاعد کند که در حال آماده شدن برای افزایش نرخ بهره تا ماه ژوئن هستند.

در غیر اینصورت، اگر ECB تصمیم بگیرد سیاست های بانکی و چشم انداز اقتصادی اش را بدون تغییر رها کند و لحنی کبوتری داشته باشد، دلیلی برای ریزش های بیشتر یورو وجود نخواهد داشت.

چشم انداز یورو یه دلار

جفت ارز یورو به دلار هفت روز معاملاتی قبل را پایین میانگین متحرک 20 روزه بسته شده و شاخص قدرت نسبی (RSI) زیر 40 باقی مانده است که این مسئله نشان می‌دهد خرس‌ها همچنان بر عملکرد این جفت ارز، تسلط دارند.