آیا امیدی به بهبود اقتصاد اروپا و یورو است؟
اخبار فارکس

آیا امیدی به بهبود اقتصاد اروپا و یورو است؟

امروز یکشنبه 10 آوریل 2022 است و یک سوال بسیار بزرگ ذهن معامله گران بازار فارکس مخصوصا جفت ارز یورو به دلار امریکا را به خود مشغول کرده است؛ آیا می توان به حل بحران اروپا و یورو امیدی داشت؟

هفته گذشته یورو یک هفته بسیار بدی را پشت سر گذاشت و مجددا به ریزش های خود ادامه داد. دو فاکتور مهم معامله گران را به سمت دلار امریکا سوق داد: اولین عامل این بود که حل بحران جنگ بین روسیه که در شرق اروپا در حال اتفاق افتادن است، حالا حالاها به طول می انجامد. دومین مسئله مهم نیز، لحن شاهینی مقامات فدرال رزرو ایالات متحده امریکا بود.

چنانچه تریدر جفت ارز یورو به دلار می باشید، آخرین تحلیل تکنیکال یورو به دلار را از دست ندهید.

بانکهای مرکزی در حال واکنش نشان دادن به بحران جنگ

همینطور که مستحضر هستید، سیاست های مالی سختگیرانه تری به خاطر ماندگار شدن تورم سرسخت موجود، در حال اعمال شدن است. البته نباید فراموش کرد که سیاستگذاران بانکی به اندازه کافی علیه تورم، دست روی دست گذاشتند تا بلکه این مشکل خود به خود حل شود.

یادتان باشد که شروع ماجرای تورم، به خاطر تنگناها و مشکلات زنجیره تامین ناشی از ظهور همه گیری کووید در جهان به وجود آمد. سپس، یورش روسیه بر اوکراین، مشکلات زنجیره تامین را افزایش داد و باعث شد تا قیمت کامودیتی ها به بالاترین سطح خود در 2 سال گذشته، پرواز کند.

مطالعه این مقاله پیشنهاد می‌شود: کامودیتی چیست؟

در همین حین، ملل غرب نیز شروع به اعمال تحریم علیه روسیه کردند و این کار نیز به نوبه خود، بر مشکلات موجود دامن زد. همانطور که مستحضر هستید، اروپا وابستگی شدیدی از لحاظ انرژی به روسیه دارد و در حال پیدا کردن یک جایگزین برای روسیه به نوعی است که بتواند این کمبود را جبران کند.

در هفته ای که گذشت فدرال رزرو امریکا و بانک مرکزی اروپا، هر دو نشست های ماه آوریل خود را برگزار کردند.

برآیند جلسه بانک مرکزی اروپا این بود که بیشتر اعضای موجود در جلسه بر این باور بودند که تورم سرسخت موجود در اروپا، نیازمند اقدامات فوری جهت افزایش نرخهای بهره است. علاوه بر این برخی از مقامات بانک مرکزی اروپا اظهار کردند: ما در حال حاضر به سه شرط مهم ECB در راستای عادی سازی سیاست های بانک مرکزی اروپا یا بسیار نزدیک شده ایم و یا به آن تارگت رسیده ایم.

حال، همانطور که برنامه بانک مرکزی این است که خرید اوراق قرضه را تا سه ماهه سوم متوقف کند، در نتیجه فرصت بسیار خوبی است که نرخهای بهره را زودتر از موعد مقرر یعنی پایان سال 2022، بالا ببریم.

درباره بانک مرکزی امریکا؛ فدرال رزرو نیز باید بگوییم که آنها بسیار بیشتر از آنچه اقتصاددانان تصور می کردند، شاهینی بودند. اکثر اعضای شورای سیاستگذاری کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC)، بر کاهش ترازنامه بانکی به ارزش 95 میلیارد دلار در هر ماه، رای دادند. آنها قرار شد این کار را از ماه مه یعنی نشست بعدی فدرال رزرو، استارت بزنند.

قرار شد روال کار نیز به این شکل باشد که هر ماه 60 میلیارد دلار اوراق قرضه و 35 میلیارد دلار اوراق با پشتوانه وام های بانکی را بفروشند.

سرنخ یا سیگنال مهمی که ار این جلسه صادر شد این بود که قرار شد در نشست بعدی، FED به جای افزایش 0.25% درصدی که یک روش سنتی است، نرخهای بهره را به اندازه 0.50% بالا ببرد.

هفته آتی گزارش تورم امریکا و جلسه بانک مرکزی اروپا

هفته گذشته تقویم اقتصادی یا اقتصاد کلان، نگرانی بزرگی را درباره اروپایی ها افشا کرد. طبق این گزارش، شاخص اطمینان سرمایه گذاران اروپایی در ماه آوریل به 18- کاهش پیدا کرد.

در حالیکه شاخص خرده فروشی افزایش ملایم 0.3% درصدی را برای ماه فوریه تجربه کرد، شاخص قیمت تولید کننده نیز برای همان ماه نسبت به سال قبل خود، 31.4% افزایش یافت.

هم Markit و هم S&P Global هر دو شاخص مدیران خرید خدمات نهایی ماه مارس خود را منتشر کردند که این ارقام نسبت به رقم تخمین زده شده در گزارشات قبلی شان، کمی بهتر بودند. در حالیکه شاخص مدیران خرید خدمات رسمی امریکا که توسط موسسه ISM در همان ماه منتشر شد، بسیار بالاتر از پیش بینی های بازار و در رقم 58.3 اعلام شد.

سفارشات کارخانه های امریکا در همان ماه فوریه 0.5% کاهش یافتند و درخواست برای بیمه بیکاری هفتگی امریکا، برای هفته منتهی به 1 آوریل، به رقم 166 هزار نفر افزایش یافت.

حال، قرار است هفته آینده آلمان گزارش نرخ تورم مصرف کننده خود را منتشر کند. این گزارش قرار است نشان دهد نرخ تورم آلمان در ماه مارس نسبت به سال قبل خود 7.3% افزایش داشته است.

آلمان همچنین قرار است گزارش احساسات مارکت ماه آوریل خود را توسط کمپانی ZEW منتشر کند. پیش بینی شده به خاطر تنش های ژئوپلیتیکی، این گزارش کاهش پیدا کرده باشد.

بانک مرکزی اروپا نیز قرار است روز پنجشنبه 14 آوریل نشست خود را درباره آخرین تصمیمات شورای سیاستگذاران بانکی برگزار کند. قرار نیست در این جلسه اتفاق خاصی بیفتند ولی سرمایه گذاران به دقت این جلسه را دنبال خواهند کرد تا درباره اولین افزایش نرخهای بهره در ماه سپتامبر، سرنخ هایی به دست بیاورند.

ایالات متحده امریکا نیز قرار است گزارش تورم مصرف کننده (CPI) ماه مارس خود را، اعلام کند. این گزارش قرار است نشان دهد نرخ تورم سالانه به رقم 8.3% افزایش یافته است. تورم خالص نیز پیش بینی شده از رقم قبلی 6.4% به 6.6% صعود کرده باشد.

امریکا همچنین قرار است گزارشات شاخص خرده فروشی ماه مارس و تخمین اولیه شاخص احساسات مصرف کننده میشیگان را نیز، منتشر کند.