TXID (Transaction ID) چیست؟
ارز دیجیتال

TXID (Transaction ID) چیست؟

همان‌طور که می‌دانید ارزهای دیجیتال به ناشناس بودن معروفند. از این رو به آن‌ها سیستم غیر متمرکز را نسبت داده‌اند. بدین معنی که هیچ سازمان یا ارگان دولتی و رسمی قادر به پیگیری تراکنش‌ها نمی‌باشد و تراکنش‌های ارز دیجیتال داخل شبکه بلاک‌چین ذخیره می‌شوند. با این تفاسیر، سوال مهم اینجاست که چگونه می‌توانیم تراکنش‌های ارز دیجیتال خود را پیگیری کنیم؟ آیا تا به حال واژه هش شبکه یا TXID یا Transaction code و یا Transaction ID به گوشتان خورده است؟ در این مقاله قصد داریم به مفهوم TXID بپردازیم و به شما نشان دهیم که چگونه می‌توانید با اطمینان خاطر از وضعیت تراکنشتان مطلع شوید. بنابراین تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

TXID (Transaction ID) چیست؟

هر تراکنش در فضای بلاک‌چین و رمزارزها دارای یک شناسه منحصر به فرد است که به آن TXID یا هش شبکه گفته می‌شود. کاربران با استفاده از این شناسه می‌توانند هرگونه تراکنشی را پیگیری و اثبات کنند. درست مانند کد پیگیری تراکنش در سیستم‌های بانکی که با استفاده از آن می‌توانید پرداختتان را به شخص مورد نظر ثابت کنید. علاوه بر این، با استفاده از TXID می‌توانید به اطلاعاتی من جمله: نوع ارز مورد مبادله، آدرس کیف پول مبدا، آدرس کیف پول مقصد، میزان ارز منتقل شده، موفق یا ناموفق بودن تراکنش، زمان انجام تراکنش و موارد دیگر دسترسی داشته باشید.

از کجا می‌توان TXID را دریافت کرد؟

مشاهده هش شبکه یا TXID در اکثر پلتفرم‌هایی که از ارسال و دریافت رمز ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کنند یکسان است. برای مثال در کیف پول تراست ولت، از لیست تراکنش‌های موجود، روی اولین مورد که در اصل آخرین تراکنش شماست کلیک کنید تا بتوانید اطلاعات تراکنش را مشاهده کنید. در مرحله بعد روی گزینه more details کلیک کرده و وارد تراکنش می‌شوید. در این مرحله شما می‌توانید به هش ریت یا TXID دسترسی پیدا کنید. لازم به ذکر است که، TXID شامل یک رشته طولانی معمولا بیش از 30 کارکتر شامل اعداد و حروف انگلیسی می‌باشد.

دریافت شناسه تراکنش

چگونه می‌توان تراکنش‌های ارزهای دیجیتال را ردیابی کرد؟

تراکنش‌های ارزهای دیجیتال داخل شبکه بلاک‌چین ذخیره می‌شوند. هرکدام از شبکه‌های بلاک‌چین سایتی به نام اکسپلور دارند که داخل آن می‌توان با وارد کردن یک کد پیگیری تراکنش مورد نظر را ردیابی کرد و از صحت انجام آن باخبر شد.

چگونه اکسپلور مورد نظرمان را پیدا کنیم؟

اگر بخواهیم تراکنش مورد نظرمان را پیگیری کنیم، باید از سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) استفاده کنیم. این سایت امکانات زیادی را به کاربران خود ارائه می‌دهد که یکی از آن‌ها اطلاعات و مشخصات سازندگان و تیم توسعه یک ارز دیجیتال و اکسپلورها می‌باشد. کاربران با مراجعه به صفحه اصلی سایت لیست توکن‌ها و ارزهای مختلف را مشاهده می‌کنند. در این قسمت ابتدا باید ارز دیجیتال مورد نظر را از بین لیست انتخاب کنند. برای مثال روی ارز بایننس کوین (BNB Coin) کلیک می‌کنیم.

پیدا کردن اکسپلور

در مرحله بعد از قسمت اکسپلور (Explore)، سایت‌هایی را مشاهده خواهید کرد که از طریق آن‌ها می‌توان ردیابی یا پیگیری را انجام داد. یکی از سایت‌های معروف و محبوب در این زمینه BSCSScan.com می‌باشد که مربوط به ارزیابی شبکه بلاک‌چین بایننس است.

سایت اکسپلور TXID

با ورود به این سایت شما اطلاعات زیادی را در مورد بایننس کوین مشاهده می‌کنید.

در قسمت سرچ بالای صفحه، TXID مورد نظر را قرار دهید. در این مرحله اطلاعاتی را نمایش می‌دهد که متوجه خواهید شد آیا واقعا تراکنش به درستی انجام شده یا خیر.

صفحه اطلاعات تراکنش

بنابراین با کمک این روش شما می‌توانید از انجام تراکنش خود اطمینان خاطر پیدا کنید.

اخطارهای رایج

هنگام نقل و انتقالات در حوزه ارز دیجیتال ممکن است با یکسری خطاهای رایج مواجه شوید. در ادامه مقاله به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • 1- خطای کاربر

یکی از خطاهای رایج در این حوزه وارد کردن آدرس اشتباه در هنگام انجام تراکنش می‌باشد. پس بهتر است در مواقعی که تراکنش به مقصد نرسیده با استفاده از TXID آدرس مقصد وارد شده را بررسی کرده و از صحیح بودن آن اطمینان پیدا کنید.

  • 2- خطای کیف پول

یکی دیگر از خطاهای پرتکرار در این زمینه، تاخیر در اعمال تراکنش‌های جدید در کیف پول مقصد است. به طور مثال شما ارزی را از صرافی خریداری کرده‌اید و وقتی TXID آن را پیگیری می‌کنید، متوجه تایید تراکنش می‌شوید اما موجودی کیف پول با ساعت‌ها تاخیر به‌روزرسانی می‌شود. دقیقا مانند زمانی که پیامک واریز یا برداشت بانک دیر برایتان ارسال می‌شود. در موارد این چنینی می‌توانید با پشتیبانی کیف پول مربوطه تماس حاصل فرمایید.

  • 3- کارمزد ناکافی برای انجام تراکنش

در صورتی که مدت زمان زیادی از انجام تراکنش گذشته باشد و هنوز تایید یا Confirmation را در شبکه دریافت نکرده‌ باشید، احتمالا کارمزد تعین شده برای تراکنش مورد نظرتان کافی نمی‌باشد. در این مواقع دو راه‌حل وجود دارد. 1- مدت زمان بیشتری منتظر باشید تا بالاخره تراکنش تایید شود. 2- در صورتی که برای انجام آن عجله دارید می‌توانید از روش‌های لغو تراکنش و یا جایگزین کارمزد استفاده کنید.

جزئیات تراکنش

  • 4- موجودی ناکافی کیف پول

گاهی اوقات هم ممکن است شما با خطای FAIL-OUT OF ENERGY مواجه شوید که این خطا مربوط به پرداخت‌ نشدن کارمزد است. برعکس حالت قبل در این شرایط موجودی کیف پول برای پرداخت کارمزد کافی نیست. کاربران می‌توانند پس از افزایش موجودی خود دوباره تراکنش را تکرار کنند.

خطای موجودی ناکافی تراکنش

سخن پایانی

شناسه تراکنش، هش شبکه یا TXID شامل مجموعه‌ای از اعداد و حروف انگلیسی است که برای هر تراکنش منحصر به فرد است و همان‌طور که در طول مقاله به آن اشاره کردیم نقشی مانند شناسه پرداخت در سیستم‌های بانکی را ایفا می‌کند. شما با استفاده از این شناسه می‌توانید تراکنش ارز دیجیتال خود را پیگیری کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که در دنیای کریپتو بر خلاف سیستم بانک‌های سنتی، این خود شما هستید که مسئول همه فعالیت‌ها و تراکنش‌ها هستید. بنابراین بهتر است با ابزارهای لازم برای امنیت و پیگیری تراکنش‌ها به صورت کامل آشنا باشید.

donyaye-trade.com

صرافی های ارز دیجیتال

صرافی لینک
صرافی بیت 24 ثبت نام
صرافی تبدیل ثبت نام
صرافی اکسیر ثبت نام
صرافی والکس ثبت نام
صرافی بینگ ایکس ثبت نام
صرافی بیت پین ثبت نام

ارسال دیدگاه


0 دیدگاه