پیشروی دلار با مطرح شدن کاهش محرک‌های اقتصادی در جلسه بانک فدرال
اخبار فارکس

پیشروی دلار با مطرح شدن کاهش محرک‌های اقتصادی در جلسه بانک فدرال

? تاریخ: ۲۰ می ۲۰۲۱ مصادف ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰

روز چهارشنبه، پس از انتشار گزارش آخرین جلسه سیاست پولی بانک ذخایر فدرال آمریکا، دلار تقویت شد و با برون‌رفت از چهار روز نزول پیاپی و برگشت به بالا از نقطه پایین چهارماهه، شروع به افزایش نمود.

این صورت‌جلسات حاکی از این بود که برخی اعضای کمیته بازار باز فدرال (FOMC) عنوان کردند که در صورت ادامه بهبودی اقتصادی، در نقطه‌ای باید سیاست تسهیلی کنونی را سفت‌تر نموده و به ارزش دلار کمک کرد.

کریس گافنی، رئیس بخش بازارهای جهانی در بانک TIAA سنت‌لوئیس گفت: «نکته مهم درباره صورت‌جلسات بانک فدرال، مطرح شدن بحث کاهش محرک‌های پولی است. صرف مطرح شدن این بحث و احتمال افزایش نرخ‌های بهره روی دلار اثر عمده‌ای خواهد گذاشت.»

اما در کل این صورت‌جلسات متعلق به جلسه‌ای هستند که پیش از انتشار داده‌های کلیدی اقتصادی برگزار شد. داده‌هایی که نشان دادند وضعیت بازار کار هنوز ضعیف‌تر از انتظار است و افزایش قیمت‌ها به سبب عدم‌توازن بین تقاضا و عرضه است.

از آن زمان، بانک فدرال مکررا اطمینان داده که افزایش قیمت‌ها صرفا کوتاه‌مدت بوده و منجر به تورم بلندمدت نخواهد شد.

گافنی افزود: «بانک فدرال در کل هنوز حرف‌های قبلی را تکرار می‌کند، مبنی بر این که تورم کنونی گذرا است. در کل، آنها به خوبی توانسته‌اند جبهه‌ای متحد باشند.»

دلار همچنین از گسترش احساس ریسک‌گریزی سود می‌برد که طی آن سهام‌های عمده آمریکا کاهش یافته و رمزارزها شدیدا تنزل کرده‌اند.

به بیان گافنی: «وقتی که شاهد تنزل ارزش بیت‌کوین بودیم، حاکی از این بود که سرمایه‌گذاران از دارایی‌های ریسک‌دار دور می‌شوند، مسئله‌ای که به نفع دلار است، چون نشانه حرکت آنها به سوی امنیت است.»

پس از تصمیم چین مبنی بر اعمال ممنوعیت بر ارائه خدمات ارز دیجیتال توسط موسسات مالی و پرداختی، بیت‌کوین مدتی کوتاه تنزل شدیدی داشت، ولی پس از این که برخی حامیان مهم آن به پشتیبانی از آن ادامه دادند، کاهش خود را جبران کرد.

ارزش رمزارز رقیب آن، اتریوم، با ۲۲ درصد کاهش به ۲،۶۲۳ دلار رسید.

به باور گافنی، سرمایه‌گذاران روی ارزهای دیجیتال باید آماده تکرار این رخدادها باشند.

«با روند صعودی خود، بازارهای رمزارز آماده ایجاد روند فروشی بودند. انتظار دارم که این نوسانات پیاپی در آینده نیز تکرار شوند.»

پس از انتشار صورت‌جلسه بانک فدرال، بازده اوراق خزانه‌داری به بالاترین مقدار خود در نوبت معاملاتی رسید.

شاخص دلار که ارزش آنرا نسبت به سبدی از ارزهای جهانی می‌سنجد نیز با افزایش ۰.۵۲ درصدی به ۹۰.۲۵۴ رسید.

در این حال، فشار قیمت در دیگر مکان‌ها حس می‌شد. نرخ تورم بریتانیا در آوریل دو برابر شده و نسبت به ماه پیش به ۱.۵ درصد رسید که نگرانی‌های مشابهی درباره تورم طولانی‌مدت را در پی داشت.

پوند بریتانیا با کاهش ۰.۵۸ درصد مقابل دلار، به ۱.۴۱۰۶ رسید.

کانادا نیز آخرین گزارشات تورم خود را منتشر کرده که حاکی از افزایش سالانه قیمت کالاهای مصرفی به میزان ۳.۴ درصد بود.

دلار با افزایش ۰.۶۴ درصدی مقابل دلار کانادا به سطح ۱.۲۱۴ رسید، ولی هنوز در نزدیکی ضعیف‌ترین سطح خود از زمان ماه می ۲۰۱۵ قرار داشت.

یورو پس از رسیدن به بالاترین نقطه خود در مقابل دلار از اول ژانویه، پایین آمده و با کاهش ۰.۵ درصدی به سطح ۱.۲۱۶۴ رسید.

همچنین دلار با رشد ۰.۲۵ درصد مقابل ین ژاپن، به حد ۱۰۹.۲۶ افزایش یافت.