چشمانداز نفت خام: گزارش IEA پیش از مذاکرات آمریکا و ایران، قیمتها را افزایش داد
- 22 خرداد 1400
- نویسنده : کارشناس دنیای ترید
پیشبینی بنیادی نفت خام: گاوی
◀️ قیمت نفت خام برای اولین بار از اکتبر ۲۰۱۸ از ۷۱ دلار بالاتر رفت.
◀️گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) دارای چشمانداز تقاضای گاوی است.
◀️ اگر توافق آمریکا با ایران عرضه را بیشتر کند، ممکن است قیمتها پایین بیاید. مذاکرات از شنبه ادامه مییابد.
افزایش اطمینان به بهبود اقتصاد جهانی به افزایش قیمت نفت و دیگر حاملهای انرژی کمک کرده است. قیمت نفت خام آمریکا روز جمعه به نقطه اوج چندساله خود رسید و از ۷۱ دلار بالاتر رفت، سطحی که از اکتبر ۲۰۱۸ دیگر شاهد آن نبودهایم. حال برای سومین هفته متوالی قیمتها با افزایش تقاضای جهانی، بالا رفتهاست.
روز جمعه قیمت نفت باز شاهد باد موافق بود، یعنی زمانی که آژانس بینالمللی انرژی (IEA) در پاریس گزارش مثبتی از قیمت نفت منتشر کرد. گزارش IEA افزایش جهانی تقاضای نفت به سطوح پیش از پاندمی در نیمه دوم امسال را پیشبینی نمود. ارقام IEA حاکی از افزایش ۵.۴ میلیون بشکهای در روز و سپس افزایش ۳.۱ میلیون بشکهای آن در سال ۲۰۲۲ است. این گزارش همچنین به دینامیک عرضه اشاره میکند:
«پیشبینی میشود که عرضه جهانی نفت در ۲۰۲۲ رشد سریعتری خواهد داشت. آمریکا به واسطه تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس ۱.۶ میلیون بشکه افزایش تولید خواهد داشت. اوپک پلاس نیز فضای کافی برای افزایش تولید به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز بالاتر از هدف خود در جولای ۲۰۲۱ و مارس ۲۰۲۲ را خواهد داشت تا بتواند به رشد تقاضا پاسخ دهد. در سال ۲۰۲۱ تولید نفت از مبادی خارج از اوپک پلاس به میزان ۷۱۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت، و اگر اگر اوپک پلاس سیاست کنونی خود را دنبال کند، کل عرضه نفت خام این اتحادیه در ۲۰۲۱ میتواند ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.»
به علاوه، IEA تایید کرد که اوپک پلاس نیاز خواهد داشت بیشتر از ظرفیت اضافی خود استفاده کند تا به افزایش تقاضای جهانی پاسخ دهد. با این وجود، به توجه به مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا در هفته آتی، بازارها ممکن است به زودی شاهد بازگشت نفت ایران باشند. این دو کشور در حال مذاکره روی توافق هستهای هستند که آمریکا در سال ۲۰۱۵ از آن خارج شد.
ایران تا آخر سال میتواند میزان روزانه ۱ میلیون بشکه تولید کند. اما هنوز شرایط سیاسی پیچیده است و توافق حتمی نیست. ولی در صورت موفقیت مذاکرات، قیمتها به سبب تاثیر افزایش عرضه ممکن است کاهش یابد. ایران نیز طبق گزارش ژوئن اوپک دارد تولید خود را افزایش میدهد. این امر ممکن است حاکی از باور ایران به پیشرفت مذاکرات باشد. در صورت توافق این دو کشور، تحریم صادرات نفت ایران برداشته خواهد شد.
تولید نفت خام اوپک (هزار بشکه در روز)